PALPA: Dutch Translation: Psycholinguistische Testbatterij voor de Taalverwerking van Afasien Patienten

1st Edition

Max Coltheart, Janice Kay, Ruth Lesser

Psychology Press
Published May 10, 1995
Reference
ISBN 9780863773662 - CAT# RU36488

For Instructors Request Inspection Copy

USD$540.00

Add to Wish List
FREE Standard Shipping!

Summary

De PALPA is een uitgebreide testbatterij, ontworpen voor het onderzoeken van de psycholinguistische vermogens van volwassen patienten met een verworven afasie. De PALPA is zowel een diagnostisch als een onderzoekinstrument en bevat een hoeveelheid materiaal die de gebruiker in staat stelt om taken te selecteren die zijn toegesneden op de gestoorde en intacte vermogens van de individuele patient. Het resultaat is een gedetailleerd profiel dat kan worden geinterpreteerd in termen van huidige cognitieve taalmodellen.
Het materiaal bestaat uit 52 nauwkeurig gecontroleerde tests op woordnieveau en betreft de verschillende componenten van de taalstructuur, zoals orthografie en fonologie, woord- en beeldsemantiek en morfologie. De tests maken gebruik van eenvoudige procedures, zoals lexicale decisie, herhalen en benoemen van plaatjes en zijn ontworpen om de gesproken en geschreven input- en outputmodaliteiten te onderzoeken. Er is speciale aandacht besteed aan het gebruik in de kliniek en er zijn duidelijke aanwijzingen bijevouegd, die behulpzaam kunnen zijn bij het selecteren van vervolgtests voor de betreffende patient. Bij elke test is bovendien een gedetailleerde beschrijving gegeven over hoe en waarom de test is samengesteld en hoe de test te gebruiken. Per test zijn proefleider- en scoreformulieren bijgevoegd.

Instructors

We provide complimentary e-inspection copies of primary textbooks to instructors considering our books for course adoption.

Request an
e-inspection copy

Share this Title